Flexi 5 l - omezení sklizňových ztrát

Neohodnoceno
 
 
Flexi je určen k omezení předsklizňových a sklizňových ztrát, vytváří na povrchu rostlin polopropustnou vrstvu, která neomezuje vysychání šešulí a lusků, ale současně zamezuje pronikání vody do pletiv
Dostupnost Na dotaz (1 ks)
Cena 2 620 Kč bez DPH
3 170 Kč    
Kód produktu SUM 005 FL
Značka Sumi Agro Czech
Kategorie Ostatní pomocné látky
Záruka 24
 
Flexi
Působení pomocného prostředku
Flexi je určen k omezení předsklizňových a sklizňových ztrát, vytváří na povrchu rostlin polopropustnou vrstvu, která neomezuje vysychání šešulí a lusků, ale současně zamezuje pronikání vody do pletiv. Flexi takto zabraňuje samovolnému pukání a praskání šešulí a lusků při dozrávání, zabraňuje vypadávání semen před sklizní a během sklizně, čímž umožňuje dosažení maximálních výnosů ošetřeného porostu.

Spektrum účinnosti
omezení předsklizňových a sklizňových ztrát v řepce olejce a ve hrachu.

Použití a dávkování
plodina  škodlivý organizmus, jiný účel použití                        dávkování a mísitelnost                       OL     poznámka
řepka olejka omezení předsklizňových a sklizňových ztrát     0,5-1,0 l/ha 100-400 l vody/ha AT 1) od: 79 BBCH, do 89 BBCH 3) max 1x
hrách omezení předsklizňových a sklizňových ztrát                 0,5-1,0 l/ha 100-400 l vody/ha AT 1) od: 79 BBCH, do 89 BBCH 3) max 1x

Aplikační poznámky
AT – ochranná lhůta je dána odstupem mezi termínem aplikace a sklizní.
Před použitím si přečtěte přiložený návod k použití.
Maximální počet ošetření: 1x
Postřik provádějte jen za bezvětří nebo mírného vánku, v tom případě ve směru po větru od dalších osob.
Postřik nesmí zasáhnout sousední plodiny.
Ucpané trysky postřikovače se nesmějí profukovat ústy.

Termín aplikace:
Optimálně 3-4 týdny před očekávanou sklizní, kdy jsou veškeré lusky a šešule pružné a dosáhly odrůdově specifické velikosti, semena jsou plně vyvinutá a zelená. Od BBCH 79 (zelená zralost).

Aplikační dávka:
V případě hustého porostu použijte vyšší doporučenou aplikační dávku s vyšším množstvím vody na hektar pro dosažení dokonalého pokrytí.

Použití tank-mixů:
Pomocný prostředek je možno v nižší dávce 0,5 l/ha použít v kombinaci s desikanty a s přípravky na bázi glyfosátů, vždy však výhradně v souladu s etiketou použitého přípravku na ochranu rostlin.
Při aplikaci nesmí být zasaženy kulturní rostliny ani jiné porosty v okolí ošetřované plochy.

Příprava aplikační kapaliny:
Odpovídající množství pomocného přípravku vlijte do nádrže postřikovače naplněného do ¾ vodou a za stálého míchání doplňte na stanovený objem.
V případě společné aplikace s desikantem nebo přípravkem na bázi glyfosátu, jako první vlijte do postřikovače desikant (glyfosát) a až po důkladném promíchání přidejte pomocný prostředek Flexi. Aplikační kapalinu je nutno spotřebovat ihned po její přípravě.

Čištění aplikačního zařízení:
Ihned po ukončení práce musí být veškeré stopy postřikové jíchy z mísících nádrží a postřikovače odstraněny. Trysky a sítka musí být čištěny odděleně před zahájením a po ukončení proplachování.
Hmotnost 5 kg
Objem 5 litrů

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: