Askon 1 l - choroby zeleniny

Neohodnoceno
 
Akce Novinka Efekt lupa
 

Fungicid Askon k ochraně květáku, zelí, kapusty, mrkve a cibulové zeleniny proti houbovým chorobám

Dostupnost Na dotaz
Cena 2 830 Kč bez DPH
3 424 Kč
Kód produktu SY 17021AS
Značka Syngenta
Kategorie Fungicidy proti CHOROBÁM
Záruka 24
Položka byla vyprodána...
 

Dvojí síla účinku v zelenině fungicid Askon

Podle novely zákona SRS 199/2012 sb. je přípravek určen pouze pro profesionální uživatele, k nákupu budeme vyžadovat číslo Osvědčení o odborné způsobilosti !!! - bez osvědčení nelze tento produkt koupit !!!!!!


Fungicid ve formě suspenzního koncentrátu k ochraně květáku, zelí, kapusty, mrkve a cibulové zeleniny proti houbovým chorobám.

Dvě osvědčené účinné látky v nové kombinaci
Preventivní i kurativní účinek = větší bezpečnost při vyšším tlaku chorob
Vyšší výnos a kvalita produkce
Široká registrace v zelenině
Mechanismus působení

Askon představuje širokospektrální fungicid určený k ochraně zeleniny. Obsahuje dvě účinné látky azoxystrobin a difenoconazole. Kombinací těchto účinných látek dosáhneme nejen preventivní, ale i kurativní účinek. Působí proti širokému spektru houbových chorob, např. alternáriím, padlí, rzím, různým skvrnitostem a plísním. Má vynikající účinek i proti fyziologickým skvrnitostem.

Účinná látka azoxystrobin patří do chemické skupiny ß - methoxyakrylátů (strobilurinové deriváty) má systemické a translaminární vlastnosti, zastavuje transport elektronů při dýchání mitochondrií. Účinek je především preventivní, a proto musí být použit ještě před nebo na počátku infekce. Azoxystrobin působí dlouhodobě, může tak zabránit vzniku nové infekce. Ošetřené porosty jsou delší dobu zelené (tzv. green efekt). Jedná se o širokospektrální fungicid, účinný proti původcům důležitých chorob ze skupin Oomycetes, Ascomycetes, Basidiomycetes a Deuteromycetes.

Účinná látka difenoconazole ze skupiny triazolů zastavuje vývoj hub inhibicí biosyntézy ergosterolu v buněčných membránách - působí jako demetylační inhibitor (DMI). Difenoconazole je systémový fungicid s dlouhotrvajícími preventivními a kurativními účinky. Je absorbován listy a v rostlině se šíří akropetálně a translaminárně.

Návod k použití - indikace:
Plodina Škodlivý organismus  Aplikační dávka přípravku Dávka aplikační kapaliny  Ochranná lhůta  Pozn. č.                                                                                  (l/ha)                                       (l/ha)                                      (dny)
Květák, zelí, kapusta alternáriová skvrnitost brukvovitých, kroužkovitá skvrnitost brukvovitých, plíseň bělostná 1,0 200 - 600 21 1
Zelí, kapusta        padlí               1,0 200 - 600 21 1
Mrkev padlí, suchá skvrnitost listů mrkve, černá hniloba mrkve 1,0 200 - 600 14 2
Cibulová zelenina (pór, pažitka, cibule, česnek) alternáriová skvrnitost, rez cibulová 1,0 200 - 600 21 3 

Poznámka č. 1: V květáku a hlávkovém zelí a kapustě se přípravek ASKON používá od vývojové fáze BBCH 41 (počátek formování hlávky/růžice) do vývojové fáze 49 (konečná velikost hlávky/růžice je vytvořená). Maximální počet aplikací jsou dvě, interval mezi ošetřeními je 8 dní. Poznámka č. 2: V mrkvi se přípravek ASKON používá od vývojové fáze BBCH 41 (počátek rozšiřování kořene – průměr nad 0,5 cm) do fáze 49 (ukončení rozšiřování kořene, dosažení konečné formy a velikosti kořene). Maximální počet aplikací jsou dvě, interval mezi ošetřeními je 8 dní. Poznámka č. 3: V cibulové zelenině se přípravek ASKON používá od vývojové fáze BBCH 41 (skliditelné vegetativní části rostliny se začínají vyvíjet) do fáze 49 (skliditelné vegetativní části rostliny dosáhly konečné velikosti). Přípravek ASKON se v cibulové zelenině aplikuje 1x.

Hmotnost 1 kg
Objem 1 litr
Registrace do plodin cibule, česnek, pór, zelenina
Výrobce Syngenta

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: